Scenete pentru nunți creștine

1. Licitatie de miri

2. Partenerul Ideal

La nuntile crestine scenetele sunt ocazii de distractie dar si de a-i invata pe invitati adevaruri biblice.

Pot fi folosite si la intalniri de tineret cu subiect despre relatii. 

 


Fragmente

Sceneta comica pentru nunti crestine sau grupuri de tineri. Un prezentator prezinta o licitatie de posibili... miri si mirese. Ei sunt personaje biblice cunoscute, cu calitatile si defectele lor: Samson, Eva, Maria Magdalena si Ap. Pavel. Ideea e ca nimeni nu e perfect.
 
Povestitorul: cum în vremurile acestea este foarte greu să găsești un soț sau o soție credincioși, mai ales dacă nu dorești altă combinație, și cum vedem aici așa de mulți tineri și tinere care încă nu au ajuns la nuntă ca sărbătoriții noștri, ne-am gândit să organizăm o licitație de miri. Nu este o licitație obișnuită, trebuie să fiți atenți frați și surori necăsătoriți și să vă gândiți care dintre aceștia v-ar placea. Faceți abstracție dacă deja cunoașteți aceste persoane și căutați să înțelegeți pe cine reprezintă ei. 
Intră un tânăr frumos, musculos, păr lung prins în coadă la spate (în timp ce povestitorul îl prezintă, el face tot felul de figuri arătându-și mușchii, face flotări, se dă mare)
Povestitorul: acesta este un tânăr foarte promițător. Înainte de nașterea lui părinții săi au primit vizita unui înger care i-a anunțat că lunga lor așteptare de a avea moștenitori a luat sfârșit. Că vor avea un fiu, dar nu unul ca oricare ci binecuvântat, închinat lui Dumenzeu de la început. Ascultați bine fetelor, că nu găsiți așa ceva în fiecare zi! Părinții l-au crescut cu frică de Dumnezeu și binecuvântările Domnului au fost cu el încă de la început. A crescut puternic, nimeni nu întrece puterea mușchilor lui, poate lupta chiar și cu un leu ca să păzească averea părinților săi. Sună bine nu-i așa? Cine nu ar vrea să aibă un astfel de mire puternic și binecuvântat de Dumnezeu, din familie bună de credincioși? Cine licitează pentru el? 
Fetele pot licita in gluma și se declara câștigătoarea. 
Povestitorul: Avem aici și câștigătoarea licitației. Dar înainte să facă acest pas important vreau să-i mai dau câteva amănunte despre Mr Musculo! Lui îi plac de fapt mai mult fetele păgâne, necredincioase, de prin alte neamuri și, împotriva voinței părinților lui, el chiar a fost căsătorit cu o astfel de femeie. Pornind de la o glumă la nuntă, s-a enervat și a omărât 30 de prieteni ai acesteia și a părăsit-o. Apoi a mai omorât și pe mulți alții din poporul ei. Chiar și cei din meamul lui credeau că acest tânăr este nechibzuit, iute la mânie și că ar aduce multe probleme peste gruparea de credincoși cu isprăvile lui, deși el afirmă că toate sunt voia lui Dumnezeu. Hei, mai dorești să alegi acest mire? 
Povestitorul:  Dar ascultă aici: se pare că oamenii au înțeles că lucrează pentru Domnul și că este în planul Lui așa că l-au făcut conducătorul lor mulți ani.
 ..........................................................................................  {bfaccordion-start}

Sceneta de nunta comica dar si cu multe adevaruri biblice despre puritatea in casatorie ,  criterii dupa care alegi, responsabilitatile sotilor si cum sa-L urmeze pe Domnul ca familie crestina

PERSONAJE:

Fata de maritat

Baiatul de insurat

Ingerul fetei

Ingerul baiatului

(ingerii pot fi imbracati  cu camasi lungi albe sau tricouri albe. Pot avea pe cap coronite de beteala dar pot fi si comici, le tot cade beteala, o pun la loc, unul intra in scena impiedecadu-se)

Fata de maritat: (intra in scena in stanga cu o biblie invelita in hartie roz si se aseaza in genunchi rugandu-se, e acolo un scaun, o masuta oglinda si cu sprayuri si tot felul de produse de infrumusetare)

Doamne, tu ai spus inca de la inceputurile Biblei, in Geneza ca „va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup”. Te rog, Print si Domn al meu din ceruri sa-mi trimiti si mie un sot cu care sa devin una. (nervoasa) Nu mai suport cicaleala parintilor, ma auzi! Si vreau ca cineva sa ma iubeasca, sa fie stapanul vietii mele....

Baiatul de insurat: (intra din dreapta cu o biblie sub brat si se aseaza pe un scaun la o masa pe care este o farfurie si alaturi niste oua intregi, o cutie de margarina, paine. Pune biblia pe masa oftand)

Iar o sa am ochiuri si sandwiciuri... Si e duminica doar. Acasa la mama mancam regeste dumineca. Dar aici la lucru stau cu chirie si cine sa gateasca decat eu. Uffff, urasc treaba asta. (se uita intr-o parte apoi isi ia capul in maini si la final se uita in sus gesticuland). Doamne doar si Tu ai vazut ca nu este bine ca omul sa fie sigur.... cred ca e pasajul din Biblie care-mi place cel mai mult acum! Cand imi trimiti odata ajutorul potrivit?

Intra din sala doi tineri imbracati in inger si se opresc in fata scenei discutand:

Ingerul fetei:

Buna, eu sunt un inger pazitor. Fata mea e mare acum si viseaza la maritat.

Ingerul baiatului:

Buna, si eu la fel.

Ingerul fetei:

Auzi colega? Dar ce crezi, daca tot se roaga in acelasi timp nu am putea sa-i facem sa se intalneasca? Nu-i o idee buna?

Ingerul baiatului:

Pai, nu stiu... sunt pregatiti de casatorie?

Cum pot să  cumpăr?

Puteți intra în posesia acestor scenete în schimbul unei donații pentru lucrarea din India de 25 ron (6 eur) o scenetă.

O puteți downloada direct plătind online, de oriunde din lume, la acest link de donație. Selectați trimiterea donației cu Paypal sau cu card dacă nu aveți cont Paypal. Puteți dona în lei sau orice monedă, se va face conversia automat în euro. Veți primi instant acces la scenetă și o puteți descărca. 

DONEAZĂ ȘI DESCARCĂ LICITAȚIE DE MIRI 

 

DONEAZĂ ȘI DESCARCĂ PARTENERUL IDEAL

 

Dacă nu puteți plăti online, se poate și prin depunere în bancă sau transfer bancar, folosind datele de mai jos:

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.