Scenete Creștine Ziua Femeii

  1. Candidați pentru decorații regale

  2. Două Împărătese

  3. Femei Biblice

Ziua Mamei sau Ziua Femeii este o ocazie minunată cănd putem onora aceste prețioase ființe prin scenete creștine care pot fi jucate de copiii lor sau de alte persoane din biserică.

Vă prezentăm o colecție de 3 scenete originale, inspirate din Biblie sau cu valori biblice care pot fi folosite în biserică sau la  evenimente creștine pentru fete sau femei. 


1.Candidați pentru decorații regale

Un împărat vrea să găsească persoane deosebite să le decoreze, dar cu toate eforturile supușilor lui nu reușește. Ei îi aduc un grup de copii care toți povestesc despre o persoană minunată, cu multe calități dar le este greu să știe exact cine poate fi. Împăratul cheamă un pictor să o deseneze după spusele copiilor. La final descoperă că pictura are ceva dintr-o ființă importantă pentru toți cei prezenți- Mama! Toate mamele din sală primesc decorații. 

Fragment:

Decor: sală de tron cu un covor lung pe mijloc, un tron pe niște trepte sus sau pe un postament. Un împărat stă pe tron, slugi pe lângă El îl servesc, îi fac vânt cu evantaie. 

Personaje:

Povestitor (sau o voce care se aude la început dinafara scenei)

Împăratul, pictorul și 3-4 slujitori- adulți sau copii mai mari

 

Povestitor: A fost o dată în împărat care a hotărât într-o zi să găsească şi să decoreze pe cei mai importanţi oameni din împărăţie.

Împăratul (către slugi):

- Mă uit după ceva deosebit, nemaîntâlnit. După cineva cu impact puternic în vieţile celorlalţi. după persoane în faţă cărora merită  să îşi ridice coroana chiar şi un împărat ca mine.

Slujitorii:

- Am înţeles Măria ta, o să dăm de ştire în toată împărăţia.

Slujitorii ies în grabă mergând cu spatele, că semn de respect pentru împărat. Se întorc după o vreme cu papirusuri lungi în mână

Măria ta, avem nişte propuneri.

Împăratul:

-Vă ascult, ia să vedem...

Slujitor 1 citeşte de pe foaia lui:

- Un cioban din .... (se pune denumirea unui sat din apropierea dvs) este considerat erou de consătenii lui după ce a salvat întreagă turmă a satului dintr-un incendiu la stână.

Împăratul:

- Serios.... şi focul de unde s-a aprins?

Slujitor 1:

Nu se ştie sigur dar unele guri rele spun că e posibil că tot ciobanul să fie de vină, că mai bea şi nu ştie ce face...

Împăratul furious:

Păi şi pe ăsta vreţi să îl premiez eu? Ce fel de nominalizări faci şi tu? Vreau altul!

Slujitor 2:

Măria ta eu am găsit ceva uluitor. o bătrânică a promis că îşi dăruieşte toată pensia ei copiilor orfani. A fost mediatizat cazul, mulţi au auzit de ea.

Împăratul:

Păi şi... a dăruit?

Slujitor 2:

Păi da... 2 luni ... apoi să întâmplat că unul dintre orfanii ajutaţi a convins-o să îşi pună casă pe numele lui şi acum e ea pe drumuri, la azil.

Împăratul:

Frumos din partea ei, o persoană miloasă găseşti rar în împărăţie astăzi.... Dar e trist ce s-a întâmplat.... eu vreau ceva care să aducă speranță, oamenilor, să inspire... Nu dramele de la ora 5. Mai aveţi şi altceva?

Cum pot să achiziționez sceneta?

Descarcă și printează

Acest material poate fi achiziționat în format electronic și îl puteți printa la imprimantă, în schimbul unei donații de 25 de ron/ 5 euro destinată lucrării Media Creștină. 

Pe acest buton puteți achita cu card și descărca sceneta instant.  Nu închideți pagina după ce plătiți, informațiile de accesare vor fi afișate imediat după plată, nu se vor trimite prin emai! După deschidere dă printare din butonul din dreapta sus  sau descărcare.

 

2.  Două Împărătese

Pornește de la povestea relatată în cartea biblică Estera și prezintă în mod creativ două moduri de a ne raporta la regele nostru, care este Isus. Simplu de montat, cu 2 povestitori și câteva personaje care imită acțiunea. Usor de pregătit, scurtă, prezintă nu doar un cadou de Ziua Femeii ci și un imbold către o viață creștina autentică.
Personaje: Esther, Vasti, Povestitori (1 sau 2), slujitori, satana
Decor-  tron decorat în jurul căruia pot fi așezate flori, fructiere, ulcioare metalice etc

 

Fragment:

Arlechino intră în fața scenei purtând un coif colorat, se salută cu el și face câteva piruete caraghioase.

Povestitor 1 (Arlechino): (cu voce schimbată) Am aici un mesaj important. Este pentru tine (arătând spre audiență) sau cred că de fapt pentru tine. Sau pentru dumneavoastră... off, am uitat pentru cine e, dar mai bine citesc și veți vedea voi cine este destinatarul.

Arlechino își scoate coiful și începe să citească.

Povestitor 1 (Arlechino): Astăzi, de Ziua Femeii, imaginați-vă că sunteți o mare Împărăteasă. Trăiți într-un palat strălucitor, așa cum puțini au avut ocazia să vadă în viața lor. (Intră Vasti și se așează mândră pe tron. O slugă îi ține trena, alta o servește, iar alta îi face vânt cu un evantai pe tot timpul cât povestitorul spune cele de mai jos.) Covoare albe, verzi și albastre sunt legate cu funii de in subțiri și de purpură de niște verigi de argint și de niște stâlpi de marmură. Paturi de aur și de argint stau pe o podea de porfir, de marmură, de sidef și de pietre negre. Mâncare și băuturi sunt din belșug așezate de bucătari iscusiți în vase de aur.

Povestitor 1 (Arlechino): Mai mult, timp de 180 de zile, este numai sărbătoare și ospăț. (face o pauză și se scarpină în cap) Uau, și eu nu am fost invitat să-i distrez? Oameni din toată lumea, prinți și prințese de la răsărit și de la apus vin să petreacă și să se minuneze de bogățiile palatului tău.

Povestitor 1 (Arlechino): Tu nu ești proprietara tuturor, ci Regele, și Partenerul tău este. Dar parcă te-ai născut să fii prințesă, de fapt, ți-ai dorit asta dintotdeauna. Îți place să ai toate lucrurile, să te distrezi cu celelalte doamne de la curte, să duci o viață fără griji și fără eforturi. Doar la un pocnet al degetelor, slugile Lui trebuie să-ți îndeplinească toate nevoile și dorințele tale, chiar dacă multe sunt egoiste sau nu neapărat folositoare pentru viața ta.

Povestitor 1 (Arlechino): Îți iubești Regele care îți asigură totul prin ceea ce este și face El? (Aruncă inimioare de hârtie în sală.) O, asta este altă poveste. Preferi să-L întâlnești doar când îi ceri diverse lucruri și favoruri pentru tine, destul de rar, pentru că și așa îți asigură totul și îți îndeplinește chiar și ceea ce ai uitat să-i ceri, necondiționat. Nu-ți place să te duci să-i aduci laude și mulțumiri alături de ceilalți. Gandesti că are El destule slugi și supuși ca să-i cânte imnuri și să i se închine. Tu ești Împărăteasa și ți se pare că e josnic pentru tine să-ți pierzi timpul cu așa ceva. El a scris chiar și o carte vorbind din înțelepciunea Lui și despre planurile Sale cu Împărăția.

(O slugă îi aduce lui Vasti o carte mare, aurită și împodobită. Ea se uită puțin pe ea apoi o pune plictisită alături.) Ție ți se pare plictisitoare, cu prea multe date istorice, prea multe povestiri de citit, învechită într-un cuvânt. În schimb, ți-ai cumpărat cea mai scumpă ediție cu foi aurite și coperti acoperite cu pietre scumpe, și o ții în mână la întâlnirile săptămânale cu supușii Lui, ca să arăți lumii cât ești tu de... interesată. Nu-ți place să vorbești despre El celorlalți ci mai mult despre tine. Oricum, chiar dacă încerci să arăți celor din jur ce mult respecți tu poruncile și cuvintele Lui, comportamentul tău spune altceva. Te cerți, te îmbufnezi, te dezbrăbalezi și faci multe lucruri pe care El le urăște. (Arlechino dă din cap indignat "Nu e bine, nu e bine")

Cum pot să achiziționez sceneta?

Descarcă și printează

Acest material poate fi achiziționat în format electronic și îl puteți printa la imprimantă, în schimbul unei donații de 25 de ron/ 5 euro destinată lucrării Media Creștină. 

Pe acest buton puteți achita cu card și descărca sceneta instant.  Nu închideți pagina după ce plătiți, informațiile de accesare vor fi afișate imediat după plată, nu se vor trimite prin emai! După deschidere dă printare din butonul din dreapta sus  sau descărcare.

 

3.FEMEI BIBLICE - scenetă de  evanghelizare 8 Martie

Scenetă pentru Ziua Femeii care poate fi jucată în biserică sau la evenimente de evanghelizare pentru fete și femei.

O adolescentă trebuie să facă o compunere despre un personaj care îi este model personal. Ea vrea să scrie despre o femeie din Biblie, dar nu se poate decide care. Mama ei vrea să o ajute și invită niște femei care se dovedesc a fi altceva decât niște prietene obișnuite - ele sunt personaje biblice: Eva Debora Sara Estera și Maria mama lui Iisus. Deși pare foarte neobișnuit ca acestea să fie în casa lor la o cafea, au lecții foarte importante și de folos pentru Alexandra și mama ei.

Această scenetă poate să le învețe pe fete și pe femei, și nu numai, cum să aplice povestirile biblice și modelele biblice la viața lor de zi cu zi de astăzi.  Este un mod original de a sărbători Ziua Femeii cu ajutorul unor personaje biblice feminine care pot aduce inspirație și  multe învățări utile.

Poate fi jucată și la evanghelizări sau evenimente de 8 Martie pentru femei necreștine ori aflate la început pe drumul credinței, promovănd ideea că Maria, Regina Estera și alte personaje biblice importante au povestiri din care putem învăța dar nu sunt persoane cărora trebuie să ne închinăm.  Ele sunt importante prin rolul pe care l-a avut Dumnezeu în viața lor. Sceneta se poate încheia cu chemarea la pocăință acesta fiind un mod prin care și alte femei sau fete pot să fie parte din planul biblic de mântuire al lui Dumnezeu.

Conținut

Decor simplu: Interior de sufragerie. Undeva într-o parte a scenei o ușă pe care vor intra personajele. 

O sonerie sau un efect sonor de sonerie de intrare.

7 Personaje: Mama, Alexandra, Eva, Sara, Debora, Estera, Maria (adulți sau copii costumați)

Sceneta are sugestii de costume peentru fiecare personaj biblic. 

Cum pot să achiziționez sceneta?

Descarcă și printează

Acest material poate fi achiziționat în format electronic și îl puteți printa la imprimantă, în schimbul unei donații de 25 de ron/ 5 euro destinată lucrării Media Creștină. 

Pe acest buton puteți achita cu card și descărca sceneta instant.  Nu închideți pagina după ce plătiți, informațiile de accesare vor fi afișate imediat după plată, nu se vor trimite prin emai! După deschidere dă printare din butonul din dreapta sus  sau descărcare.

 

 

Atenție: nu distribuiți sau publicați scenetele altor pesoane  fără acordul autorului. 

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.