Scenete Ziua Recunostintei

 

1. O inima multumitoare

2. Rugaciuni multumitoare

Scenetele pentru Ziua Multumirii ii ajuta pe cei care joaca dar si pe privitori sa inteleaga importanta unei atitudini de recunostinta pentru binefacerile lui Dumnezeu in viata noastra. 


Fragment:

1. O inima multumitoare

Sceneta pentru adolescenti, tineri, studenti.

Sumar:  Un tanar vrea sa ii multumeasca Domnului dar apar cateva personaje care il indeamna sa nu o faca: Amaraciunea, Saracia, Mr Problem. Mai intervin si altele care vor sa ii dea motive de multumire: Recunostinta si Multumirea. Invata-i pe tineri sa fie multumitori. Se inregistreaza vocile in avans, foarte simplu de pus in scena.

Decoruri: o masa, scaun, Biblii, nimic special Personajele: Tanarul, Amaraciunea, Saracia, Mr Problem, Multumirea, Recunostinta 

Un tanar sta la o masa cu biblia deschisa, gandeste cu voce tare:

Tanarul- Astazi la biserica s-a sarbatorit ziua recunostintei. Decoratiuni cu tot felul de roade, cantece, predica.... frumos...  Doar ca ma gandesc acum pentru ce  ar trebui sa-i multumesc Domnului? Oamenii au zis in rugaciuni ca-i multumesc pentru ca ne-a salvat, pentru moartea lui Isus pe cruce... pentru lucrurile pe care ni le-a dat. Eu pentru ce sa-i multumesc?

Intra o fata care are o pancarda in fata pe care este scris: AMARACIUNEA . Se apropie si I se adreseaza vorbind convingator. 

Amaraciunea- Am auzit ca te gandesti la multumire. Ca vrei sa-l lauzi pe Domnul pentru ajutor. Eu zic sa te uiti mai bine la lucrurile rele care ti s-au intamplat in ultimul timp: desi ai tocit cateva nopti, ai picat mai multe examene ca altadata, fata de care iti place nu-ti da nici o atentie, nu-i plac cosurile tale, mama e bolnava si nu-ti mai poate da asa de multi bani ca pana acum, iar pe deasupra ti s-au rupt si adidasii....

Tanarul-Hmm, asta cam asa e... in ultimul timp toate imi merg pe dos... Mai ales lipsa banilor ma face sa par un fraier in ochii colegilor. Eu nu-mi permit un laptop, am numai un desktop de la SH, nu mai vorbesc de Ipod sau altele care au iesit acum. Haine noi primesc doar la Paste si la Craciun. Colegii isi petec vacantele in strainatate, eu abia am ajuns prima data la mare anul trecut si acolo doar 3 zile cu cortul. Impart camera cu 3 dintre  frati care la 10 au stingerea. Nu pot iesi nicaieri cu colegii, cu prietenii, nu-mi permit... Doar scoala, biserica si acasa.  M-am tot saturat sa le tot spun tuturor ca am 5 frati mai mici si ca mama nu mai lucreaza acum din cauza bolii? Doar salariul tatei abia ne ajunge de mancare si intretinere. Trist, foarte trist... 

Mai intra o fata cu o pancarda de carton pe care scrie: SARACIA

Saracia: Buna, stiam eu ca-mi esti prieten bun. Eu si Amaraciunea suntem de fapt surori. Oamenii de obicei ne cheama pe amandoua in viata lor, in casele lor. Adica... uneori ne ducem nechemate dar stii, ei ne primesc si asa. Cel mai mult ne bucuram cand ii vedem ca se tot uita in curtile altora si se compara cu ei: eu nu am aia, eu nu -mi permit cealalta...  In starea ta jalnica ai si dreptate sa fii amarat si sa nu gasesti motive de multumire. Daca exista un Dumnezeu, sigur e ocupat cu alte lucruri mult mai importante si mai marete si nu cu problemele tale.

 ..........................................................................................

2.Rugaciuni multumitoare

Sumar: un frate si o sora vin la biserica de Ziua Multumirii. In rugaciunile lor ei incearca sa aduca multumiri Domnului dar motivele lor sunt surprinzator de diferite, la fel si atitudinea. Poate fi jucata pentru persoane din biserica. 

Decor:

2-3 rânduri de scaune ca la biserică. Pe ele stau diverse persoane (copii, tineri, adulți) cu biblii în mână.Câteva decorațiuni de Ziua Recunoștinței

 

Personaje:

Fratele Vasile- îmbrăcat simplu în salopete de lucru pătate de ulei. Are o sacoșă se rafie murdară și o biblie beche

Sora Estera- într-un costum scump, cu tocuri, aranjată, coafată, stilul de femeie de afaceri cu o mapă sub braț, biblie cu coperți de piele și foi aurite

Pastorul

Povestitorul

Frați și surori din biserică

Vocile Fratelui Vasile și sorei Estera se înregistrează în avans și se pune înregistrarea în momentul când ei se roagă. Dacă nu este posibil, poate fi și cu voce tare. 

Toate persoanele sunt în scenă mai puțin sora Estera și fratele Vasile. Un loc este liber într-o margine în spate și unul undeva în mijlocul celorlalți. 

 

Actul I

Povestitorul: (stă în fața celorlalți, undeva într-o parte a scenei și povestește către public)

- Frații și surorile din Biserica Râul Rugăciunii de pe Stada Recunoștinței s-au hotărât, ca și noi astăzi, să aibă o zi specială de mulțumire către Domnul. Așa că toți au venit pregătiți cu mic cu mare să sărbătorească. 

Pastorul (venind în fața fraților de pe scaune ți deschide biblia. Personajele enoriași se ridică și ei. Citește tare un pasaj):

1Cr 16:34  Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veac! 

Astăzi dragi frați și surori vrem să sărbătorim bunătatea și credincioșia Domnului. Dumnezeu a poruncit poporului său din trecut să aibă sărbători speciale de mulțumire iar marii oameni ai Bibliei ridicau Domnului altare și pietre de aduceri aminte la care aduceau jertfe și cântări de laudă pentru faptele și bunătatea Lui. Tocmai această bunătate vrem să o sărbătorim și nou astăzi.

Povestitorul: 

Aproape neobservat și vădit rușinat de întârziere, apare la slujbă și fratele Vasile. De când a rămas văduv, a început să facă și ture de noapte la fabrică, pentru că așa poate câștiga mai mult pentru cei 4 copii ai săi. Doar ce a ieșit din schimb și s-a grăbit la biserică dar tocmai astăzi autobuzul de serviciu a avut întârziere. (intră fratele Vasile cu capul in jos și se așează pe scaunul gol din margine, își pune ușor sacoșa jos și își scoate biblia).

S-a așezat în spate de tot încercând să nu atragă prea mult atenția cu hainele lui de lucru, pătate de ulei.Dar și așa a atras câteva priviri disprețuitoare. (câțiva frați se îmtorc și privesc încruntați hainele lui). 

 

Cum pot să cumpăr?

Puteți intra în posesia unei scenete în schimbul unei donații pentru lucrarea din India de 20 ron/sceneta folosind datele de mai jos:Pentru persoanele dinafara României, se poate dona și online cu cardul folosind Paypal. Click pe butonul de mai jos!

 

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.