ÎNVIOREAZĂ-ȚI CĂSNICIA CU PASIUNE SPIRITUALA


Plan de citire a Bibliei și devoționale

Durata: 7 zile
Autor: Gary Thomas
Conținut: Extras din noua carte a lui Gary Thomas, „A Lifelong Love”, în care acesta vorbește despre scopul etern al căsătoriei. Învață metode practice care te pot ajuta să transformi căsătoria ta într-o relație care să-i inspire și pe alții, oferindu-le viață spirituală.
Sursa: Aplicația Biblia YouVersion
Ziua 1a

Citeste:

  • 1 Ioan 3:1
  • Galateni 3:26-29

Devoțional

„Dumnezeu ca și Tată-Socru”

A venit ca un avertisment, și sincer, aveam nevoie de asta atunci. Eram un soț tânăr și, în timpul unei rugăciuni mai intense, L-am simțit pe Dumnezeu spunându-mi direct că Lisa nu era doar soția mea, ci era și fiica Lui și că trebuie să o tratez în consecință.

Acesta a fost un moment de revelație pentru mine, și forța acestei revelații a crescut în momentul în care am avut proprii mei copii. Dacă vrei să te pui bine cu mine, fi bun cu unul din copiii mei.

Și invers, dacă vrei să mă superi, leagă-te de unul din copiii mei. Fi rău cu ei. Tensiunea mea va crește chiar și la auzul numelui tău pentru că prefer să te pui cu mine mai degrabă decât cu copii mei.

Așa că atunci când am realizat că sunt căsătorit cu o fiică a lui Dumnezeu—și că tu, femeie ești căsătorită cu unul din fiii al lui Dumnezeu—toată imaginea căsătoriei mele s-a schimbat. Dumnezeu ține la soția mea—fiica Sa—într-un fel mult mai sfânt și plin de pasiune decât țin eu la fiicele mele. Dintr-o dată, căsătoria mea nu mai era doar despre mine și cealaltă persoană; era deasemenea o relație cu un al treilea partener, foarte interesat și plin de pasiune. Am realizat că unul din modurile prin care voi putea să-L slăvesc pe Dumnezeu întreaga mea viață va fi să o onorez și să am grijă de acea femeie care, în mintea Lui divină, va fi mereu „fetița Lui cea mică.”

Deseori i-auzim pe pastori contemplând atributul de părinte al lui Dumnezeu, o doctrină minunată și adevărată. Dar dacă vrei să-ți schimbi căsătoria, extinde această analogie și meditează ceva timp asupra lui Dumnezeu, Tata-Socru. Pentru că atunci când te căsătorești cu un credincios, Dumnezeu este Tata-Socru!

*Te-ai gândit vreodată la soțul/soția ta ca la fiul/fiica lui Dumnezeu? Cu afectează acest gând relația ta (atât faptele tale cât și atitudinea ta) cu el/ea?

Ziua a2a
Ziua a3a
Ziua a4a
Ziua a5a
Ziua a6a
Zia a 7a
Ți-a plăcut acest devoțional? Dacă da, intră pe linkul http://www.dccpromo.com/a_lifelong_love/ ca să câștigi o carte întreagă.

Pentru a citi Biblia în română pe telefon, a accesa mai multe Planuri interesante de citire a Bibliei, Studii biblice și devoționale, instalați aplicația Biblia You Version 
https://my.bible.com/ro/app (apoi selectați limba română)

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.