Scenete Ziua Femeii

1. Candidați pentru decorații regale

2. Două împărătese

Ziua Mamei/ Femeii este o ocazie minunată cănd putem onora aceste prețioase ființe prin scenete creștine de succes care pot fi jucate de copiii lor. 


Fragment:

1. Candidati pentru decoratii regale

Sumar: un împărat vrea să găsească persoane deosebite să le decoreze, dar cu toate eforturile supușilor lui nu reușește. Ei îi aduc un grup de copii care toți povestesc despre o persoană minunată, cu multe calități dar le este greu să știe exact cine poate fi. Împăratul cheamă un pictor să o deseneze după spusele copiilor. La final descoperă că pictura are ceva dintr-o ființă importantă pentru toți cei prezenți- Mama! Toate mamele din sală primesc decorații. 

Decor: sală de tron cu un covor lung pe mijloc, un tron pe niște trepte sus sau pe un postament. Un împărat stă pe tron, slugi pe lângă El îl servesc, îi fac vânt cu evantaie. 

Personaje:

Povestitor (sau o voce care se aude la început dinafara scenei)

Împăratul, pictorul și 3-4 slujitori- adulți sau copii mai mari

Copiii

Povestitor: A fost o dată în împărat care a hotărât într-o zi să găsească şi să decoreze pe cei mai importanţi oameni din împărăţie.

Împăratul (către slugi):

- Mă uit după ceva deosebit, nemaîntâlnit. După cineva cu impact puternic în vieţile celorlalţi. după persoane în faţă cărora merită  să îşi ridice coroana chiar şi un împărat ca mine.

Slujitorii:

- Am înţeles Măria ta, o să dăm de ştire în toată împărăţia.

Slujitorii ies în grabă mergând cu spatele, că semn de respect pentru împărat. Se întorc după o vreme cu papirusuri lungi în mână

Măria ta, avem nişte propuneri.

Împăratul:

-Vă ascult, ia să vedem...

Slujitor 1 citeşte de pe foaia lui:

- Un cioban din .... (se pune denumirea unui sat din apropierea dvs) este considerat erou de consătenii lui după ce a salvat întreagă turmă a satului dintr-un incendiu la stână.

Împăratul:

- Serios.... şi focul de unde s-a aprins?

Slujitor 1:

Nu se ştie sigur dar unele guri rele spun că e posibil că tot ciobanul să fie de vină, că mai bea şi nu ştie ce face...

Împăratul furious:

Păi şi pe ăsta vreţi să îl premiez eu? Ce fel de nominalizări faci şi tu? Vreau altul!

Slujitor 2:

Măria ta eu am găsit ceva uluitor. o bătrânică a promis că îşi dăruieşte toată pensia ei copiilor orfani. A fost mediatizat cazul, mulţi au auzit de ea.

Împăratul:

Păi şi... a dăruit?

Slujitor 2:

Păi da... 2 luni ... apoi să întâmplat că unul dintre orfanii ajutaţi a convins-o să îşi pună casă pe numele lui şi acum e ea pe drumuri, la azil.

Împăratul:

Frumos din partea ei, o persoană miloasă găseşti rar în împărăţie astăzi.... Dar e trist ce s-a întâmplat.... eu vreau ceva care să aducă speranță, oamenilor, să inspire... Nu dramele de la ora 5. Mai aveţi şi altceva?

 

..........................................................................................

2.Doua Imparatese

Sceneta poate fi folosita de Ziua Femeii dar si la Evanghelizari de femei. Porneste de la povestirea relatata in cartea Estera si prezinta creativ doua moduri de a ne raporta la Regele nostru care este Isus. Simplu de pus in scena, cu 2 povestitori si cateva personaje care mimeaza actiunea. Usor de pregatit, scurta, prezinta nu doar un dar de Ziua Femeii ci si un imbold la o viata autentica de crestin.

Povestitor1 Arlechino: (poate avea pe cap un coif din hartie colorat. Vine in fata, saluta cu el, face cateva piruete caraghios apoi desface coiful si citeste dupa el)

    (isi drege glasul) Am aici un mesaj important. E pentru tine (arata spre persoane din sala de diverse varste) Sau cred ca de fapt pentru tine. Sau pentru dumneavoastra.... off, am uitat pentru cine e dar mai bine citesc si vedeti voi cine e destinatarul. 

Astazi, de Ziua Femeii, imagineaza-ti ca esti o mare Imparateasa. Traiesti intr-un palat stralucitor, cum putini au putut vedea in viata lor. (Intra Vasti si se aseaza mandra pe tron. O sluga ii tine trena, alta o serveste, alta ii face vant cu un evantai pe tot timpul cat povestitorul spune cele de mai jos) Covoare albe, verzi şi albastre, sunt legate cu funii de in supţire şi de purpură de nişte verigi de argint şi de nişte stîlpi de marmoră. Paturi de aur şi de argint stau pe o podea de porfir, de marmoră, de sidef şi de pietre negre. Mancare si bauturi sunt din plin asezate de catre bucatari iscusiti in vase de aur. 

Mai mult, de 180 de zile este numai o sarbatoare si un ospat. (face o pauza si se scarpina in cap) Uau si eu nu am fost invitat sa-i distrez? Oameni din toata lumea, printi si printese de la rasarit si de la apus, vin sa petreaca si sa se minuneze de bogatiile palatului tau.  

    Tu nu esti proprietara a toate ci Regele si Partenerul tau este. Dar parca te-ai nascut sa fii printesa, de fapt ti-ai dorit asta dintotdeauna. Iti place sa ai toate lucrurile, sa te distrezi cu celelalte doamne de la curte, sa duci o viata fara de griji si fara eforturi. Doar la un pocnet al degetelor slugile Lui trebuie sa-ti implineasca toate nevoile si dorintele tale, chiar daca multe sunt egoiste sau nu neaparat folositoare pentru viata ta. 

    Iti iubesti Regele care iti asigura totul prin ceea ce este si face El? (“E vorba de dragoste aici...”, comenteaza arlechino si scoate dintr-un buzunar un pumn de inimioare de hartie si le arunca in sala apoi reia scrisoarea) O, asta este alta poveste. Preferi sa-L intalnesti doar cand ii ceri diverse lucruri si favoruri pentru tine, destul de rar pentru ca si asa iti asigura totul si iti implineste chiar si ceea ce ai uitat sa-i ceri, neconditionat. Nu-ti place sa te duci sa-i aduci laude si multumiri alaturi de ceilalti. Gandesti ca are El destule slugi si supusi ca sa-i cante imnuri si sa i se inchine. Tu esti Imparateasa si ti se pare ca e josnic pentru tine sa-ti pierzi timpul cu asa ceva. El a scris chiar si o carte vorbind din intelepciunea Lui si despre planurile Sale cu imparatia. (o sluga ii aduce lui Vasti o carte mare, aurita, impodobita. Ea se uita putin pe ea apoi o pune plictisita alaturi) Tie ti se pare plictisitoare, cu prea multe date istorice, prea multe povestiri de citit, invechita intr-un cuvant. In schimb ti-ai cumparat cea mai scumpa editie cu foi aurite si coperti acoperite cu pietre scumpe, si o tii in mana la intalnirile saptamanale cu supusii Lui, ca sa arati lumii cat esti tu de... interesata. Nu-ti place sa vorbesti despre El celorlalti ci mai mult despre tine. Oricum chiar daca incerci sa arati celor din jur ce mult repecti tu poruncile si cuvintele Lui, comportamentul tau spune altceva. Te certi, te imbuibi, te dezdrabalezi si faci multe lucruri pe care El le uraste. (arlechino da din cap indignat “Nu e bine, nu e bine”) 

 

Cum pot să cumpăr?

Puteți intra în posesia unei scenete în schimbul unei donații pentru lucrarea din India de 20 ron sau 5 eur folosind datele de mai jos:

 

1. Se poate trimite donația online cu cardul folosind Paypal și veți primi instant un link de unde o puteți descărca. Clic pe butonul de mai jos și selectați ”Donate with a Debit or Credit Card”!

 

2. Depuneți donația în cont folosind datele de mai jos: 

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.