Sceneta poate fi jucata de copii sau adolescenti la serbari de Craciun de la biserici sau de la scoala. Textul vorbeste despre Nasterea lui Isus dar insistand pe momentul cand aceasta le-a fost anuntata pastorilor din Betleem. Respecta intru-totul adevarurile biblice si povestirea nasterii si ii invata pe copii, dar si pe oricine o va vedea, ca Isus poate alunga orice frici si ingrijorari si poate schimba oameni si vieti. Citeste fragmente aici....

Sceneta poate fi jucata de tineri, copii sau adulti in biserica sau evenimente de Craciun. 

Niste tineri petrec Craciunul la mall. Intalnesc acolo un batranel ciudat in costum de Mos Craciun care face reclama la Camera Craciunului, un fel de baraca din lemn. Curiosi sa vada ce este inauntru, tinerii intra. Acolo gasesc pe Isus in iesle si personajele din scena Nasterii: Iosiv, Maria si pastorii. Vor sa plece dezamagiti dar in acel loc de fapt se intalnesc cu Isus, cadoul lumii de Craciun si sunt nevoiti sa se confrunte cu problemele, fricile lor si sa recunoasca nevoia de Dumnezeu.  Citeste fragmente mai jos...

Scenetă- monolog pentru întâlniri de femei, Evanghelizări de Crăciun

Se poate juca la un eveniment de evanghelizare femei la care surorile din biserică invită prietene nepocăite.Scenetă cu mesaj care are scopul de a conștientiza femeile că pregătirile pentru Crăciun nu înseamnă doar mâncare, curățenie și ce mai fac de obicei ele, ci și pregătirea inimii pentru această sărbătoare.

Este o sceneta crestina in versuri, foarte simpla pentru copii mici sau din scoala primara. Subiectul prezinta creativ modul in care cei trei magi intelepti au decis sa il caute pe Isus si calatoria lor la palatul lui Irod si apoi la Betleem.

PERSONAJE
• 3 crai, povestitorul, Marcus sluga, 2 cititori în stele, Copil cu o stea, Irod, Servitorul lui Irod, Scribii- evrei, Maria si pruncul (poate fi o papușă pruncul)

Foarte multe persoane folosesc pentru evenimentele de Craciun scenetele noastre Crestine. Pentru ca, indiferent de continut, ele respecta adevarurile biblice cu privire la aceasta sarbatoare a Nasterii Domnului, ele sunt potrivite pentru a fi prezentate in biserici de orice denominatiune, in scoli sau la alte festivitati. 

Este o sceneta creștină pentru copii preșcolari sau de vârstă mică.

În turmă se naște un mieluț slab și fără putere. Sceneta este scrisă prin prisma lui. Ceilați mieluți și păstorii sunt nemulțumiți, consideră că nu va supraviețui. Oile sunt duse la câmp cu mieii în putere și doar mieluțul cel mic rămâne. El este martor la anunțul îngerilor despre nașterea lui Isus. Păstorii se duc la Isus și  îi duc în dar mieluțul. Ei pleacă schimbați și micul mieluț îl cunoaște pe Isus și puterea Lui de a da viață și speranță lumii

Este o scenetă originală, în versuri simple, care se poate juca în preajma sărbătorilor Crăciunului de către copii școlari sau preșcolari. Cele 3 cămile ale magilor sunt martore la întâlnirea cu Mântuitorul și o redau prin prisma lor. 

Personaje:

  • 1 povestitor
  • 3 cămile
  • trecători

Este o sceneta in versuri pentru copii 

Un prezentator invita in scena personajele scenei Nasterii Mantuitorului (steaua, Maria, Iosif, magii, pastorii, animalele de la staul, Irod etc) si acestea se sprezinta si explica prin prisma lor evenimentul la care au fost martori.

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.