Paște

Scenetă tragi-comică ce descrie creativ realitatea traită de ucenici după moartea lui Isus, arătând cum niște simpli oameni au primit așa o minune- învierea Domnului. Personajele sunt 11 apostoli și cele 3 femei care au fost la mormânt și un înger sau povestitor la final. 

Deși, pe lângă vizita femeilor la mormânt în dimineața învierii, scena este ficțiune, portretizează realist ceea ce ar fi putut spune sau face ucenicii lui Isus în cele 3 zile dintre răstignire și Înviere. Nu este o scenetă clasică de Paște ci una deosebită iar stilul ei comic va ajuta audiența să o privească cu plăcere și să învețe multe lucruri noi despre acest eveniment. 

Trei conducatori influienti din preajma perioadei in care a trait Isus (Cezar, Irod cel Mare si Cleopatra) cheama un mester vestit sa le confectioneze tronuri pentru fiii lor. Ei cer sa fie foarte scumpe si pompoase. Mesterul este chemat si de alt Rege care transmite prin supusi cum sa fie tronul pentru Fiul Lui: doua scanduri din lemn obisnuit, prinse una peste alta. Ati ghicit? Crucea lui Isus. 

La final se prezinta unde au ajuns cei 3 mari conducatori si fiii  lor si ce este acum Isus. 

Acest set de scenete sunt utile pentru a fi jucate de copii si școlari mici și cuprinde:

  1. Toate vorbesc despre El - Scenetă în versuri pentru copii preșcolari sau școlari mici. Paștele vine o dată cu primăvara și cu reînvierea naturii. Toate parcă ne învață despre Isus. 

 


Setul de 10 scenete oferă texte de scenete pentru mai multe audiențe, pot fi jucate de copii dar și de tineri, adulți.

Pot fi lolosite la serbări școlare cu ocazia Paștelui, serbări la Școala duminicală, în biserici sau la evenimente ca Evanghelizări, conferințe etc.  

 

© 2015 RoMedia Crestin

Please publish modules in offcanvas position.